Alta Anoia / Points d'Intérêt / Torrent de la Bleda: Salt de la Mala Dona i Salt del Cargol

Punt d'Interès

Torrent de la Bleda: Salt de la Mala Dona i Salt del Cargol

Autor: Administració Anoia

El torrent de la Bleda és una riera que va des de Canaletes fins al Bedorc. És un indret ombrívol i humit que, segons els tècnics, és molt apropiat per a persones que s’inicien en l’esport del descens de barrancs. El descens s’inicia al Salt de la Mala Dona, d’uns 15 metres, i que dóna directament a un toll. Després de transitar prop de 2 Km entre una espessa vegetació s’arribarà al Salt del Cargol, un engorjat de 35 metres de desnivell aproximadament excavat en conglomerat; a l’inici hi ha un tobogan de 8 m, després un toll i dos ressalts, un altre gorg i un darrer salt d’uns 10 m. que ens deixarà en un petit amfiteatre natural totalment envaït per la vegetació, on conflueix un altre torrent per la nostra esquerra. Més avall, a uns 500 m hi ha una petita esplanada apta per acampar i un corriol a mà dreta per tornar a la part superior del Salt del Cargol.

 

 

Com arribar-hi:  Des de Canaletes ens arribem a la masia de la Bleda, uns 500 m més avall per la pista que mena al Bedorc. Passada la casa, a 50 m agafarem un camí a l’esquerra i tot seguit 50 m més avall un altre també a l’esquerra, que en forta pendent ens portarà fins al fons de la clotada. Poc abans de situar-nos al llit del torrent, observem a mà dreta per treure els pins tallats del bosc, mig tapat per la vegetació, que és practicable per vehicles; el seguirem fins que trobem un altre trencall a l’esquerra, aquest en mal estat i que en 100 m ens menarà al cingle que forma el Salt de la Mala Dona.

 

Curiositats: El torrent pren el nom de la masia homònima que hi ha a prop. En canvi, el nom dels salts es corresponen a les seves característiques. De fet les denominacions populars generalment identifiquen la realitat propera amb d’altres de més genèriques.

 

Accés: Difícil

 

Visita:  És imprescindible efectuar-la acompanyats d’especialistes en el món del barranquisme, que compleixin a més la legislació vigent en aquest tipus d’esport d’aventura. Es recomana precaució i respecte a l’entorn natural.

  • Actuellement 0 sur 5 étoiles
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Note : 0/5 (0 notes attribuées)

Merci d'avoir participé!

Vous avez déjà noté cette page, vous ne pouvez la noter qu'une fois !

Votre note a été changée, merci

Commentaires

Pas de commentaire. Soyez le premier à commenter Torrent de la Bleda: Salt de la Mala Dona i Salt del Cargol !

%login_link_starAuthentifiez vous ou créez un nouveau compte utilisateur pour commenter.

Informations connexes

Instructions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació