Alta Anoia / Points d'Intérêt / Cal Díaz o Vila Antoinette

Punt d'Interès

Cal Díaz o Vila Antoinette

Autor: Administració Anoia

Habitatge modernista edificat el 1916, obra de l’arquitecte Ricard Giralt i Casadesús, ubicat al Bruc del Mig, número 1. Arquitectònicament és un edifici a cavall entre el modernisme i el noucentisme. Aquesta torre d’estiueig o segona residència, de planta baixa i un pis, amb una torratxa adossada, combina la mediterrània de les seves façanes blanques amb el colorisme modernista que aporten la ceràmica vidriada que recobreix la xemeneia i la teulada de colors blau i groc i el treball amb maó vist als terrats, la columna salomònica de l’entrada i els arcs que emmarquen les obertures.

Curiositats: L’arquitecte Ricard Giralt i Casadesús, nascut a Barcelona, va obtenir el títol d’arquitecte a l’Escola de Barcelona el 1911 i, el 1913, el grau de doctor arquitecte. Va ser des de 1915 arquitecte municipal de Figueres, i des de 1922, de Girona. No addicte al règim franquista, se li va obrir un expedient entre 1939 i 1941, i fou depurat i abandonà els càrrecs citats anteriorment.
Entre d’altres obres seves destaquen els edificis de l’Ajuntament de Figueres i l’escola Ignasi Iglésias (actual Montjuïc) de Girona; també va dissenyar la Pujada de Sant Feliu, el Col·legi Verd o les places Marquès de Camps i de Correus, a Girona, i la remodelació de l’antiga Rambla de Figueres.

  • Actuellement 0 sur 5 étoiles
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Note : 0/5 (0 notes attribuées)

Merci d'avoir participé!

Vous avez déjà noté cette page, vous ne pouvez la noter qu'une fois !

Votre note a été changée, merci

Commentaires

Pas de commentaire. Soyez le premier à commenter Cal Díaz o Vila Antoinette !

%login_link_starAuthentifiez vous ou créez un nouveau compte utilisateur pour commenter.

Informations connexes

Instructions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació