Alta Anoia / Points d'Intérêt / Església de Sant Pere de Pierola

Punt d'Interès

Església de Sant Pere de Pierola

Autor: Administració Anoia

L’edifici romànic es troba immers dins de l’estructura de l’església reedificada el 1750, d’estil barroc popular i rural, que encara avui en dia conserva d’aquest segle XVIII la façana, seguint les directrius d’una masia catalana amb la rectoria i el mas annexos. Cal recordar que en aquest segle Pierola va doblar la població.
Situades al sud-oest de l’església barroca, les estructures de l’edifici romànic original, situades al sud-oest de l’església barroc, documentat des de l’any 1071, es van utilitzar per al mas annex com a corts dels animals. L’absis s’havia paredat i adaptat el seu ús a habitació, i el campanar s’havia refet a la part superior, però utilitzant la base del campanar romànic del segle XI. L’església romànica era d’una única nau, amb absis semicircular que conserva encara una finestra de doble esqueixada a la seva banda norddel mateix. A cada banda de l’arc del presbiteri hi havia unes capelles laterals (una de les quals, molt deteriorada per la construcció d’un forn) formant una mena de capçalera tripartida. Al sud, i adossat a una de les capelles, s’aixeca el campanar de torre de planta quadrangular, construït amb carreus sense devastar, que encara conserva una finestra de doble esqueixada que dóna a l’església barroca i diverses lesenes que ens permeten afirmar que exteriorment estava decorat amb els frisos d’arcuacions limitats per lesenes raconeres.
Cal tenir especial atenció amb la delicada situació dels edificis, molt malmesos pel pas del temps i que poden presentar perill d’enderrocament

  • Actuellement 0 sur 5 étoiles
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Note : 0/5 (0 notes attribuées)

Merci d'avoir participé!

Vous avez déjà noté cette page, vous ne pouvez la noter qu'une fois !

Votre note a été changée, merci

Commentaires

Pas de commentaire. Soyez le premier à commenter Església de Sant Pere de Pierola !

%login_link_starAuthentifiez vous ou créez un nouveau compte utilisateur pour commenter.

Informations connexes

Instructions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació