Alta Anoia / Municipalités / Calonge de Segarra

Calonge de Segarra

L’actual municipi de Calonge de Segarra, dotat de caràcter plenament rural, es distribueix en diversos nuclis de població, com Aleny, Calonge, Dusfort o Durfort, Mirambell, la Raval d'Aleny, Sant Pere de l'Arç, també conegut com Sant Pesselaç i el Soler, a més de diverses masies de llarga tradició, escampades arreu del terme.

Calonge disposa d’un molt important jaciment d’argila que proporciona matèria primera a la indústria del gres i de la ceràmica. També en diversos punts del terme s’havien explotat jaciments de filons de carbó lignit, les vetes dels quals van esdevindre poc rentables i per això la seva extracció s’ha abandonat.

El seu nom prové del llatí i vol dir població fundada per forasters o propi de la colònia. Conserva l’afegit de la comarca natural que abraça aquesta zona central de Catalunya, Segarra, territori que etimològicament significa centre o lloc on se separava el ramat. De fet Calonge de Segarra està situada en un territori tradicionalment transhumant, creuat per importants carrerades i en el qual, des d’antic, els ramats provinents de la província tarraconense feien aturada abans de distribuir-se cap al Pirineu, i a l’inrevés.
Web del municipi

Agenda

Lun Mar Merc Jeu Ven Sam Dim
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

01 Janvier 2024

-- No hi ha entrades a l'Agenda per aquest dia --
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació