Alta Anoia / Puntos de Interés / Els Esgavellats

Punt d'Interès

Els Esgavellats

Autor: Administració Anoia

És un paratge natural, un espai d’un interès botànic certament singular a la comarca de l’Anoia, molt ben estudiat per Carolina Riba i ben conservat pel treball voluntariós de la Colla Excursionista de Vilanova del Camí.

La zona dels Esgavellats és la part que sobresurt més de la serra que tanca la conca d’Òdena per la banda de Vilanova i que es perllonga vers Collbàs i Miralles, amb una derivació cap a la Tossa de Montbui, trencada per l’acció d’alguna falla, i que ha patit amb força l’acció dels agents erosius externs com el vent i la pluja que han provocat formacions rocoses amuntagades, de grans blocs envoltats d’una rica vegetació.

En general aquesta serra de Vilanova, que protegeix la població com una gran barrera, disposa d’una vegetació molt comuna al país, formada per pi blanc i brolles, especialment la zona que va des de la Creu Vermella fins el puig de la Guàrdia. De tota manera encara es troben zones de bosc d’alzinar mediterrani, compartit amb petites zones de roure.

 

Localització:  La sortida es pot iniciar a la zona esportiva de Vilanova del Camí, on es pot deixar el cotxe. Cal començar a caminar direcció a Can Titó, on passades les seves cases, i abans de la pujada als dipòsits ens dirigirem cap a l'est, fins passar Can Bernades, on seguirem les marques de PR, grogues i blanques. Al cap d'un quart d'hora, ens desviarem, seguint el sender dels Esgavellats, que ens durà al cap damunt de la carena.

  • Actualmente 0 de 5 Estrellas.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valorado: 0/5 (0 valoraciones)

Gracias por tu valoración!

Ya has valorado esta página, sólo la puedes valorar una vez!

Tu valoración ha cambiado, gracias por contribuir!

Comentarios

No hay comentarios. Sé tú el primero en comentar Els Esgavellats !

Conectar o crear una cuenta de usuario para comentar.

Información Relacionada

Cómo Llegar?

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació