Alta Anoia / Puntos de Interés / Cal Díaz o Vila Antoinette

Punt d'Interès

Cal Díaz o Vila Antoinette

Autor: Administració Anoia

Habitatge modernista edificat el 1916, obra de l’arquitecte Ricard Giralt i Casadesús, ubicat al Bruc del Mig, número 1. Arquitectònicament és un edifici a cavall entre el modernisme i el noucentisme. Aquesta torre d’estiueig o segona residència, de planta baixa i un pis, amb una torratxa adossada, combina la mediterrània de les seves façanes blanques amb el colorisme modernista que aporten la ceràmica vidriada que recobreix la xemeneia i la teulada de colors blau i groc i el treball amb maó vist als terrats, la columna salomònica de l’entrada i els arcs que emmarquen les obertures.

Curiositats: L’arquitecte Ricard Giralt i Casadesús, nascut a Barcelona, va obtenir el títol d’arquitecte a l’Escola de Barcelona el 1911 i, el 1913, el grau de doctor arquitecte. Va ser des de 1915 arquitecte municipal de Figueres, i des de 1922, de Girona. No addicte al règim franquista, se li va obrir un expedient entre 1939 i 1941, i fou depurat i abandonà els càrrecs citats anteriorment.
Entre d’altres obres seves destaquen els edificis de l’Ajuntament de Figueres i l’escola Ignasi Iglésias (actual Montjuïc) de Girona; també va dissenyar la Pujada de Sant Feliu, el Col·legi Verd o les places Marquès de Camps i de Correus, a Girona, i la remodelació de l’antiga Rambla de Figueres.

  • Actualmente 0 de 5 Estrellas.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valorado: 0/5 (0 valoraciones)

Gracias por tu valoración!

Ya has valorado esta página, sólo la puedes valorar una vez!

Tu valoración ha cambiado, gracias por contribuir!

Comentarios

No hay comentarios. Sé tú el primero en comentar Cal Díaz o Vila Antoinette !

Conectar o crear una cuenta de usuario para comentar.

Información Relacionada

Cómo Llegar?

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació