Alta Anoia / Puntos de Interés / Avenc dels pouetons

Punt d'Interès

Avenc dels pouetons

Autor: Administració Anoia

Cavitat coneguda com Puetons de les Agulles, de 123 m de profunditat i 337 m de recorregut, és una de les més importants de Catalunya excavades en conglomerat. L’avenc dels Pouetons és una constatació que la roca calcària també hi és present a Montserrat; és per això que no hi manquen els avencs. De fet, gràcies al carbonat de calci s'han pogut cimentar millor els materials conglomerats per donar consistència als monòlits.
Aquest avenc consta d’un espectacular pou d’entrada de 52 metres de profunditat, amb un replà a la cota –32, on, gràcies a una pronunciada rampa, s’ajunten les dues boques de la cavitat. A partir d’aquí, pous i galeries, esquerdes i ressalts, blocs i lloses, fins un darrer pou de 14 metres que ens permet accedir a una galeria final de 50 metres.
Els catalans van ser els degans de l'Estat espanyol en l’activitat de l’espeleologia. A principis del segle XIX, el monjo montserratí Gerard Joana ja va explorar a la mateixa muntanya les coves del Salnitre i l’avenc dels Pouetons. La visita a aquest avenc és imprescindible efectuar-la acompanyats d’especialistes en el món de l’espeleologia, que compleixin, a més, la legislació vigent en aquest tipus d’esport d’aventura. Es recomana precaució i respecte a l’entorn natural.

  • Actualmente 0 de 5 Estrellas.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valorado: 0/5 (0 valoraciones)

Gracias por tu valoración!

Ya has valorado esta página, sólo la puedes valorar una vez!

Tu valoración ha cambiado, gracias por contribuir!

Comentarios

No hay comentarios. Sé tú el primero en comentar Avenc dels pouetons !

Conectar o crear una cuenta de usuario para comentar.

Información Relacionada

Cómo Llegar?

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació