Alta Anoia / Puntos de Interés / Casa de la Vila

Punt d'Interès

Casa de la Vila

Autor: Administració Anoia

És un edifici de regust noucentista, amb estructura molt simètrica que s’inicia amb una planta rectangular, de tres cossos, amb finestres de mig punt a la planta baixa, i rectangulars als dos pisos superiors, amb alguns de mig punt també al cos central del tercer nivell.

Hi ha teories que afirmen que aquest edifici està aixecat a partir de l’estructura de l’antiga domus de Vilanova de Claramunt, després Vilanova del Camí, una casa fortificada que aglutinava un petit nucli de població al qual oferia protecció.

Aquesta fortificació, feta construir per Pere de Claramunt a inici del segle XIII, vers l’any 1206, va arribar a independitzar-se del castell de Claramunt, del qual depenia originàriament. Coneixem com poc temps després, concretament l’any 1224, Ramon Folc IV de Cardona, encomana a Guillem de Montbui aquesta domus per tal d’acollir els partidaris dels Cardona i fer fora sempre els seguidors dels Claramunt.

De fet aquest edifici de l’Ajuntament encara és conegut com el castell i al seu entorn es conserven els edificis i carrers més antics de la població.

 

Localització:  Plaça del Castell, 6.

  • Actualmente 5 de 5 Estrellas.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valorado: 5/5 (1 valoraciones)

Gracias por tu valoración!

Ya has valorado esta página, sólo la puedes valorar una vez!

Tu valoración ha cambiado, gracias por contribuir!

Comentarios

No hay comentarios. Sé tú el primero en comentar Casa de la Vila !

Conectar o crear una cuenta de usuario para comentar.

Información Relacionada

Cómo Llegar?

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació