Alta Anoia / Noticias / CASTELL DE SANT ESTEVE DE CASTELLFOLLIT DE RIUBREGÓS

Noticia

CASTELL DE SANT ESTEVE DE CASTELLFOLLIT DE RIUBREGÓS

El Castell de Sant Esteve de Castellfollit de Riubregós està assentat sobre un serrat guixenc sota el qual es troba, arrecerada, la vila de Castellfollit de Riubregós.

La fortalesa es compon d'un recinte emmurallat central on es conserven les fonamentacions de la torre mestra, multitud de murs i vàries dependències, entre les quals hi ha el que podria haver estat la presó i alguns dels grafits medievals més importants de Catalunya. Completen la línia defensiva, al nord i al sud, dues torres albarranes que es mantenen dretes en la seva totalitat.

La primera referència documental a aquest castell data del segle X, quan el comte Oliba Cabreta de Cerdanya l'esmenta en el seu testament, de la qual cosa es pot deduir un enclavament clau que pertanyia a aquesta casa comtal.

Posteriorment, al segle XII, passa al domini directe dels comtes de Barcelona i , a finals del segle XIII i fins a la fi de les senyories jurisdiccionals, és senyorejat pels Cardona com a feudataris de la casa reial. Durant el Trienni Liberal, el castell de Sant Esteve passa a ser un dels principals forts de la Regència d'Urgell i, l'octubre de 1822, és assetjat i volat per les tropes del general Mina,, cosa que provoca el seu abandonament definitiu.

Castell de Sant Esteve
  • Actualmente 0 de 5 Estrellas.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Valorado: 0/5 (0 valoraciones)

Gracias por tu valoración!

Ya has valorado esta página, sólo la puedes valorar una vez!

Tu valoración ha cambiado, gracias por contribuir!

Comentarios

No hay comentarios. Sé tú el primero en comentar !

Conectar o crear una cuenta de usuario para comentar.

Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació