Alta Anoia / Points of Interest / Torrent de la Bleda: Salt de la Mala Dona i Salt del Cargol

Punt d'Interès

Torrent de la Bleda: Salt de la Mala Dona i Salt del Cargol

Autor: Administració Anoia

El torrent de la Bleda és una riera que va des de Canaletes fins al Bedorc. És un indret ombrívol i humit que, segons els tècnics, és molt apropiat per a persones que s’inicien en l’esport del descens de barrancs. El descens s’inicia al Salt de la Mala Dona, d’uns 15 metres, i que dóna directament a un toll. Després de transitar prop de 2 Km entre una espessa vegetació s’arribarà al Salt del Cargol, un engorjat de 35 metres de desnivell aproximadament excavat en conglomerat; a l’inici hi ha un tobogan de 8 m, després un toll i dos ressalts, un altre gorg i un darrer salt d’uns 10 m. que ens deixarà en un petit amfiteatre natural totalment envaït per la vegetació, on conflueix un altre torrent per la nostra esquerra. Més avall, a uns 500 m hi ha una petita esplanada apta per acampar i un corriol a mà dreta per tornar a la part superior del Salt del Cargol.

 

 

Com arribar-hi:  Des de Canaletes ens arribem a la masia de la Bleda, uns 500 m més avall per la pista que mena al Bedorc. Passada la casa, a 50 m agafarem un camí a l’esquerra i tot seguit 50 m més avall un altre també a l’esquerra, que en forta pendent ens portarà fins al fons de la clotada. Poc abans de situar-nos al llit del torrent, observem a mà dreta per treure els pins tallats del bosc, mig tapat per la vegetació, que és practicable per vehicles; el seguirem fins que trobem un altre trencall a l’esquerra, aquest en mal estat i que en 100 m ens menarà al cingle que forma el Salt de la Mala Dona.

 

Curiositats: El torrent pren el nom de la masia homònima que hi ha a prop. En canvi, el nom dels salts es corresponen a les seves característiques. De fet les denominacions populars generalment identifiquen la realitat propera amb d’altres de més genèriques.

 

Accés: Difícil

 

Visita:  És imprescindible efectuar-la acompanyats d’especialistes en el món del barranquisme, que compleixin a més la legislació vigent en aquest tipus d’esport d’aventura. Es recomana precaució i respecte a l’entorn natural.

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comments

No comment. Be the first to comment on Torrent de la Bleda: Salt de la Mala Dona i Salt del Cargol !

Log in or create a user account to comment.

Related Information

Directions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació