Alta Anoia / Points of Interest / Estació del tren de Vallbona d’Anoia

Punt d'Interès

Estació del tren de Vallbona d’Anoia

Autor: Administració Anoia

L'edifici de l’estació del tren, situat a 297'3 m d’altitud, fou construït l’any 1897 per la companyia belga Compagnie du Chemin de Fer Central Catalán, sota la direcció de Lacroix.

Aquesta empresa havia adquirit la concessió l’any 1891 a la Compañia del Ferrocarril Económico de Igualada a Martorell, companyia que havia obtingut la primera concessió l’any 1881 i que va fer fallida posteriorment. De tota manera, la línia de ferrocarril Martorell-Igualada no fou  inaugurada fins anys després, concretament el 29 de juliol de 1893, amb  l’arribada del primer comboi a Igualada, després de molts anys de  dificultats financeres que van retardar i aturar en diverses ocasions la  seva construcció.

És un edifici rectangular de planta baixa. Les parets, fetes de pedra i calç, són estucades i les cantonades de l’edifici, a l’igual que la llinda dels portals i finestres, estan reforçades amb maons.

L'estació avui dia té dues vies, la general i la desviada, de 82 metres de llarg, amb andanes laterals de 143 i 105 metres de llarg. I funciona pel sistema d'agulles talonables, de manera que els trens direcció Barcelona sempre van per la via general i els d'Igualada per la desviada.

 

Localització:  Entre el Carrer de la Pedrera i l'Avinguda de Querol.

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comments

No comment. Be the first to comment on Estació del tren de Vallbona d’Anoia !

Log in or create a user account to comment.

Related Information

Directions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació