Alta Anoia / Points of Interest / Parc Fluvial del Riu Anoia

Punt d'Interès

Parc Fluvial del Riu Anoia

Autor: Administració Anoia

Vilanova del Camí sempre ha mostrat preocupació per l'efecte de les avingudes del Riu Anoia i de la riera d'Òdena sobre els marges i vores del riu que, malgrat no provocar grans danys personals, sí que havien comportat la freqüent inundació de les zones i terrenys més propers. Aquests terrenys van esdevindre, amb el temps, espais amb usos marginals i poc respectuosos amb el medi ambient, potencialment contaminants i poc estètics dins el disseny conjunt de la ciutat.

El projecte de recuperació mediambiental del riu Anoia, iniciat l'any 1998, pretenia acabar amb aquestes avingudes d'aigua però també s'hi va posar molt d'interès en la creació d'un nou espai natural per a usos lúdics i esportius.

El riu Anoia i el seu entorn han experimentat una transformació que ha canviat radicalment la concepció actual d'aquest espai. El que fins ara era una zona degradada del municipi s'ha convertit en una zona dedicada al lleure i a l'esport.

El projecte de recuperació del riu Anoia, pioner a Catalunya, ha suposat la rehabilitació de prop d'un quilòmetre i mig, que va des del lloc on coincideixen les aigües del riu Anoia amb les que baixen de la riera d'Òdena fins on s'acaba el nucli urbà de Vilanova del Camí.

El riu és sinònim de vida. S'ha recuperat una part de la flora i de la fauna autòctones de ribera. Algunes espècies d'aus han triat aquest espai per niar-se.

La resclosa fa possible que l'aigua quedi embassada en forma d'estany i que el riu s'eixampli. El riu Anoia, que tenia una amplada de set a vuit metres, ha passat a tenir-ne entre 40 i 80 metres en alguns dels seus trams.

A banda i banda del riu hi ha zones verdes, destinades a l’esbarjo i a la pràctica de l'esport. A la banda esquerra del riu hi ha una zona d'horta, que se suma a la que ara ja existeix al complex d'Ecovilanova.

Per comunicar les dues bandes del riu s'hi ha construït una passarel·la exclusiva per al pas de vianants. Els màstils que surten de l'illa que hi ha al centre del riu simbolitzen les veles d'un vaixell.

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comments

No comment. Be the first to comment on Parc Fluvial del Riu Anoia !

Log in or create a user account to comment.

Related Information

Directions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació