Alta Anoia / Points of Interest / Safareig del Comú

Punt d'Interès

Safareig del Comú

Autor: Administració Anoia

El safareig va ser un veritable avenç en la feixuga feina de rentar la roba. En les zones on hi havia fonts naturals, l’abeurador dels animals i el safareig estaven al costat, a vegades junts o separats, en funció de si abundaven les fonts. En el cas de Vilanova del Camí la proximitat del riu Anoia va facilitar l’aportació d’aigua a aquesta nova instal·lació construïda l’any 1932, que va millorar les condicions de treball de les dones que fins aleshores rentaven la roba a peu del riu, de genolls a sol i serena.

La majoria de safareigs tenen una forma senzilla, ja que la funcionalitat i l’economia són les premisses bàsiques d’aquestes obres municipals. És per això que la forma quadrangular o rectangular com en aquest cas és la més habitual, amb coberta.

Dues gran piques servein per fer la bugada, la més gran per portar a terme la primera fase del procés consistent en la de rentar-la i la més petita per esbandir-la amb aigua neta i clara.

La cultura de l’aprofitament de l’aigua -que sembla que avui ja tornem a tenir en compte- es manifesta molt bé en aquestes construccions modèliques pel que fa a l’aprofitament i la reutilització de l’aigua.

 

Localització:  Al final del carrer de la Font abans de creuar el pont a Can Titó, a mà esquerra.

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comments

No comment. Be the first to comment on Safareig del Comú !

Log in or create a user account to comment.

Related Information

Directions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació