Alta Anoia / Points of Interest / Castell de Vilademàger

Punt d'Interès

Castell de Vilademàger

Autor: Administració Anoia

 

Bé Cultural d'Interès Nacional

 

Les restes del castell de Vilademàger estan situades dalt d'un espadat rocós des d'on es domina el poble i tota la vall. Està documentat des de l'any 987 i durant el segle XI era senyorejat pels comtes de Barcelona, els quals l'infeudaren l'any 1022 a Bernat Sendred de Gurb-Queralt, i posteriorment als seus successors, els Cervelló. La castlania va romandre en poder de la família Vilademàger. Dels Cervelló va passar als Montcada i d'aquests als ducs de Medinaceli.
Consta d'un doble recinte emmurallat que inclou l'església de Sant Pere, una torre de planta quadrada, que esdevé circular als nivells superiors, i restes duna sala annexa. Hi havia hagut algunes cases, potser el primer nucli del poble, que després es traslladaria a la vall. La torre, situada en un extrem, està feta amb carreus mitjans, poc treballats, i ha estat datada cap al segle X. Es conserva una porta del recinte emmurallat, adovellada, que és d'època posterior.
S'hi arriba per un camí rural que surt del poble i és accessible amb cotxe fins a molt a prop. Després cal caminar un tros molt curt per un caminet poc dificultós.

 

Localització: Camí de can Marquet (camí del Castell)

  • Currently 0 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 0/5 (0 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comments

No comment. Be the first to comment on Castell de Vilademàger !

Log in or create a user account to comment.

Related Information

Directions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació