Alta Anoia / Points of Interest / Casa de la Vila

Punt d'Interès

Casa de la Vila

Autor: Administració Anoia

És un edifici de regust noucentista, amb estructura molt simètrica que s’inicia amb una planta rectangular, de tres cossos, amb finestres de mig punt a la planta baixa, i rectangulars als dos pisos superiors, amb alguns de mig punt també al cos central del tercer nivell.

Hi ha teories que afirmen que aquest edifici està aixecat a partir de l’estructura de l’antiga domus de Vilanova de Claramunt, després Vilanova del Camí, una casa fortificada que aglutinava un petit nucli de població al qual oferia protecció.

Aquesta fortificació, feta construir per Pere de Claramunt a inici del segle XIII, vers l’any 1206, va arribar a independitzar-se del castell de Claramunt, del qual depenia originàriament. Coneixem com poc temps després, concretament l’any 1224, Ramon Folc IV de Cardona, encomana a Guillem de Montbui aquesta domus per tal d’acollir els partidaris dels Cardona i fer fora sempre els seguidors dels Claramunt.

De fet aquest edifici de l’Ajuntament encara és conegut com el castell i al seu entorn es conserven els edificis i carrers més antics de la població.

 

Localització:  Plaça del Castell, 6.

  • Currently 5 out of 5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rating: 5/5 (1 votes cast)

Thank you for rating!

You have already rated this page, you can only rate it once!

Your rating has been changed, thanks for rating!

Comments

No comment. Be the first to comment on Casa de la Vila !

Log in or create a user account to comment.

Related Information

Directions

Des de:
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació