Rubió

Rubió és un dels pobles de l’Anoia en què es constata més clarament com l’home ha convertit en pedres els seus somnis més irreals. Des de la prehistòria, amb els dolmens, unes formes d’enterrament plenes encara d’enigmes, fins als molins de vent, que expressen la utilització de tecnologies punta que generen energia neta i sostenible, tot aprofitant la força del vent, han estat moltes generacions que s’han negat que el poble estigués condemnat a la seva desaparició. Rubió, de fet, ha passat períodes de la seva història certament nefastos i que han posat en perill la seva pròpia identitat, però sempre ha ressorgit amb empenta renovada.

Rubió és un municipi netament rural i agrícola i avui en dia, quan es parla de la gran dificultat que tenen els joves en viure de l’agricultura, estableix nous camins de subsistència. Conjuntament amb els altres pobles que conformen el Consorci Turístic de l’Alta Anoia, han iniciat el projecte de recuperació del cigronet de l’Alta Anoia, una especialitat local que durant moltes generacions ha passat de pares a fills aconseguint una perfecta adaptació al medi i unes qualitats gastronòmiques excepcionals. És un cigró petit, de superfície molt llisa, que augmenta fins a tres vegades el seu volum durant la cocció. El seu sabor és molt intens i delicat i la textura és fonent i homogènia, gens farinosa i ferma alhora.

És clar que Rubió no s’atura. Així, és un poble pioner i, per una banda, també pujat al cavall de les noves tecnologies i, per l’altra, es prepara per afrontar un futur basat en un turisme de qualitat.

I aquest és el Rubió real, una població que disposa d’atractius turístics de molta solidesa i qualitat. El visitant que s’apropi a Rubió no sortirà en cap cas decebut,, sinó que haurà descobert una altra manera de viure en aquesta nostra Catalunya interior; haurà descobert un poble sense un nucli antic diferenciat, un poble en el qual no trobarem antics carrers empedrats amb llindes de cases blasonades, però on sí trobarem un municipi amb personalitat, amb elements visitables singulars, que haurem d’anar a buscar i que no trobarem en un passeig pels seus carrers dins del nucli emmurallat. La visita a Rubió serà una visita treballada però, no ho dubteu, serà una visita sorprenent!!!
Web del municipi

Agenda

Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29      

Events propers

-- No hi ha entrades --
Diputació de Barcelona Servei d'Ocupació de Catalunya Fons Social Europeu Departament d'Empresa i Ocupació